Cat costa sa-ti speli masina Spalatorie Auto

Cat costa sa-ti speli masina la self service?

Spalatul masinii nu este doar un obicei care sa iti mentina masina frumoasa si curata, ci si unul care ii protejeaza caroseria. Anumite substante, cum ar fi cele antiderapante ar putea sa afecteze vopseaua. De asemenea, in functie de domiciliu si de unde parchezi de obicei masina, caroseria ar putea fi deteriorata si de alti factori.

Astfel, spălatul mașinii este o necesitate periodică pentru toti cei care au masini, iar în România, ca și în multe alte țări, există în principal două opțiuni: spălătoriile self-service și cele clasice. Alegerea dintre aceste două variante depinde de mai mulți factori, inclusiv de preț, timp, calitate și comoditate. In continuare, iti vom spune care varianta este mai avantajoasa, respectiv cat costa sa iti speli masina la self service si cat costa la o spalatorie clasica, tinand cont de prețurile medii din România.

Cat costa sa-ti speli masina

  • Pretul la spalatorii self service

Daca vei alege o spalatorie self-service, este bine sa stii ca iti vei spala masina folosind jetoane sau credit ce este incarcat pe un card emis special de spalatorie, pe care il incarci cu bani.

Pentru a spala masina, trebuie sa cumperi mai multe jetoane sau echivalentul acestora pe cardul special. Fiecare jeton este pentru cate o etapa de spalare: pre-spalare, aplicarea spumei active, clatire, limpezire cu apa osmozata, aplicare de ceara lichida. La Tip TOP Wash vei gasi si un aspirator foarte bun, de injectie-extractie, care curata chiar si cele mai dificile pete de pe tapiterie.

Pentru o spalare completa, este nevoie de minim 3 jetoane: pre-spalare, spuma activa si clatire. Daca se mai adauga si limpezirea cu apa osmozata, dar si ceara lichida sunt 5 jetoane, iar daca vrei si aspirare a interiorului, inca 1 sau 2 jetoane. Tinand cont ca 1 jeton costa in medie 5 lei, rezulta ca o spalare a masinii la self-service poate costa intre 15 si 30 lei.

Marele avantajul major al unei spalatorii self-service este flexibilitatea de a controla fiecare etapă a procesului de spălare și posibilitatea de a economisi bani, în special dacă mașina nu este extrem de murdară si nu necesita spalare cu metode mai avansate, care se regasesc de regula in spalatoriile clasice.

  • Pretul la spalatorii clasice

Spre deosebire de spalatoriile self-service, spălătoriile clasice oferă un serviciu complet, unde personalul spălătoriei se ocupă de curățarea autovehiculului. Această opțiune este comoda pentru proprietarul mașinii, dar, în mod evident, vine la un cost suplimentar. Serviciile tipice includ spălarea exterioară, curățarea interioară, aspirarea și, uneori, aplicarea de ceara de protecție.

Costurile într-o spălătorie tradițională variază semnificativ în funcție de locație, nivelul de detaliu solicitat și tipul de vehicul. În medie, o spălare exterior poate costa între 30 și 50 de lei pentru un autoturism sedan, iar pentru SUV-uri poate fi un pic mai scump. Un serviciu complet (interior + exterior) poate varia între 50 și 100 de lei sau chiar mai mult pentru servicii suplimentare, in functie de dimensiunile masinii.

Asadar, comparand pretul de la spalatoriile self-service cu pretul de la spalatorii clasice, putem spune ca spălătoriile self-service ofera o alternativă mai avantajoasa, în special dacă proprietarul este dispus să investească timp și efort în procesul de spălare. Această opțiune oferă, de asemenea, flexibilitatea de a personaliza fiecare etapă a spălării conform necesităților specifice ale autovehiculului și ale proprietarului.

La o spalatorie auto self-service, nu conteaza dimensiunea masinii, pe cand la o spalatorie clasica tariful tine cont de aceasta caracteristica. Nu uita totusi ca la spălătoriile tradiționale primeaza comoditatea și, de asemenea, poti avea parte de servicii suplimentare.

Pentru cei care preferă un nivel de curățenie și finisare profesională, fără a fi nevoie să facă acest lucru personal, opțiunea de a spala masina la o spalatorie self-service poate fi mai atractivă.

Acestea fiind spuse, alegerea dintre o spălătorie self-service și una clasica din România, chiar si din Cluj-Napoca, avand in vedere ca spalatoria Tip TOP Wash este situata aici, depinde în mare măsură de preferințele individuale legate de cost, timp, efort și calitate.

Cu toate acestea, multe persoane aleg spalatoriile self-wash, avand in vedere ca economisesc bani si timp, mai ales in perioadele de varf ale zilei sau in perioadele aglomerate, cum ar fi inainte de sarbatori sau in zilele libere.